Attempted recreation of IE9/Win7 report

Testing 1,2,3. This is the place to try out posting, uploading, adding a signature, and all that!
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

I'm using IE9 in Windows 7 and trying to repeat the experience others have noted.

Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)

So far I've clicked the Green "New Thread" button and all's fine.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

FG;1408853 wrote: I'm using IE9 in Windows 7 and trying to repeat the experience others have noted.

Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)

So far I've clicked the Green "New Thread" button and all's fine.


Clicking the Submit Reply span the "connected" icon for longer than I'd expect but then the post happened.

Clicking the green "Reply to Thread" gave an hourglass but no "connecting" spinner.

Clicking "Reply with Quote" gave a spinner, a long pause and this window.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

Clicking "Reply to Thread" twice gets the spinner and then the reply edit window to appear. Just clicking once, which ought to do that, leaves the system with no spinner but with an hourglass.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
User avatar
LarsMac
Posts: 12323
Joined: Fri Nov 27, 2009 9:11 pm
Location: Far Out, Man

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by LarsMac »

Interesting that behavior can be so varied.
Control is an illusion. The Chaos is all part of the fun.
-Susan Hattie Steinsapir
User avatar
LarsMac
Posts: 12323
Joined: Fri Nov 27, 2009 9:11 pm
Location: Far Out, Man

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by LarsMac »

Safari, Chrome, FireFox and Opera all behave fine.

IE9 is doing something in the background. I can see its little wheels turning, but can't tell what it is doing.

I am going to set up my Wireshark and take a look at the exchanges going on.
Control is an illusion. The Chaos is all part of the fun.
-Susan Hattie Steinsapir
User avatar
LarsMac
Posts: 12323
Joined: Fri Nov 27, 2009 9:11 pm
Location: Far Out, Man

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by LarsMac »

What version of vBulletin is FG running?
Control is an illusion. The Chaos is all part of the fun.
-Susan Hattie Steinsapir
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

vBulletin 4.0.4 Patch Level 2. I'm aware the current release is 4.2.0 Patch Level 2.

I'm checking whether the addition of Silverlight changes the behaviour.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

And no, it hasn't. Now for the Compatibility Mode.

The only exception I've seen so far is having to click a second time on Reply To Thread or Edit Post to get the edit window up. It's easy to see the first click's had no effect because no spinner appears by the Tab title.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

And aftr's quite right, there's no difference.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

Here's another site walking the same road this month: Problems & Help [Archive] - Woodwork Forums.

I'm still of the opinion that the problem is limited, on ForumGarden, if we ignore speed issues which I can't see as being server-related.

Internet Explorer 9 has a Tab label for each Tab open in a window. Normally it has the green-on-white FG favicon next to the thread title.

Asking the server to do something by clicking a control either turns the FG favicon into a spinner or it fails and (if you move the mouse pointer) shows a mouse-hourglass. On every occasion when the FG has failed to turn into a spinner, clicking the control a second time has made it do so and the action has completed correctly.

Now, why it is that Internet Explorer 9 refuses to pass the request to the server on the first click but then does it on the second, I have at the moment no clue at all though I suspect it's a matter of where the mouse focus has gone to. A coding change in the FG page might well get it to go away. No change at all at the server end is going to make a difference because until the spinner spins, the server is in happy ignorance that the control's been pressed.

Who can see anything different, if they're using Internet Explorer 9? What have I failed to describe in this thread that you're experiencing? Check what you say before you post, please, or I'll be chasing phantoms.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
User avatar
flopstock
Posts: 7406
Joined: Sat Dec 29, 2007 2:52 am

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by flopstock »

open an attachment FG.



In IE9 I'm only getting a grey screen box appearing.



Firefox and Chrome display just fine.
I expressly forbid the use of any of my posts anywhere outside of FG (with the exception of the incredibly witty 'get a room already' )posted recently.

Folks who'd like to copy my intellectual work should expect to pay me for it.:-6

FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

I've disabled all add-ons and it's the same, no change.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

flopstock;1408880 wrote: open an attachment FG.



In IE9 I'm only getting a grey screen box appearing.



Firefox and Chrome display just fine.


Where on earth am I meant to find an attachment at this time of night...


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

Same problem, no solution noted: Problem with this forum | Kayako Community Forums


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

flopstock;1408880 wrote: open an attachment FG.



In IE9 I'm only getting a grey screen box appearing.



Firefox and Chrome display just fine.


Yes, I see that now I've tried it.

One can only hope the Microsoft share price adopts a downward trend until the prats stop this monolithic why should we care approach to cross-browser consistency. I've watched them pull this stunt time after time for the last fifteen years.

I went to the Microsoft License Advisor site today to prepare a quote including software for ten PCs and it only works with Microsoft browsers. You'd think they'd love to evangelize and advocate when non-Microsoft users come calling but no, piss off, you're using competitor kit. Why does anyone buy their goods? I don't behave that way, I don't think they should either.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals
User avatar
LarsMac
Posts: 12323
Joined: Fri Nov 27, 2009 9:11 pm
Location: Far Out, Man

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by LarsMac »

So I have been to a couple of other forums that use vBulletin, running 3.6.x or 3.8.7

I cannot reproduce the behavior I see here.

User settings match up.

kind of odd.
Control is an illusion. The Chaos is all part of the fun.
-Susan Hattie Steinsapir
FG
Posts: 957
Joined: Wed Dec 22, 2010 10:35 pm

Attempted recreation of IE9/Win7 report

Post by FG »

LarsMac;1408896 wrote: So I have been to a couple of other forums that use vBulletin, running 3.6.x or 3.8.7

I cannot reproduce the behavior I see here.

User settings match up.

kind of odd.


I'm not sure how one might go about devolving the database to revert an entire release number. Upgrade paths and processes are available to go upward, stepping down a rung would be a tad experimental.


☎|||||||||||

Who has a spare two minutes a day to play in this month's FG Trivia game!



Your satisfactory is our goals

Return to “Test Forum”